sobota 22. května 2010

Náš první sraz

V pátek, den poté, co jsme si Miatku slavnostně přivezli a uplacírovali na garážové stání, jsme vyrazili na menší oťukávací projížďku po okolí, spojenou s prvním natankováním ;). Obě naše auta, pořízená s odstupem necelého půl roku, jsou teď Asijci, takže si zvykáme na „levé“ stojany po letech s pravostrannými německými kárami.

V sobotu nás čekala zkouška ohněm: dorazit pod Bezděz a připojit se k účastníkům celovíkendového srazu. A jelikož jediná rozumná cesta vedla přes Brandýs a my tam nechtěli laborovat s neprůjezdným mostem do Boleslavi, rozhodli jsme se využít „bonusovou“ dálniční známku a kus cesty urazit po R 10. Cesta probíhala solidně, až na kritický moment, kdy se na nás v levém pruhu začala zezadu netrpělivě lepit nějaká oktávka, tak jsme přidali, abychom jí uvolnili cestu, a uvolnili jsme v pravé západce špatně upevněnou střechu :D. Naštěstí jen o pár cenťáků a kousek před sjezdem, takže jsme to na první benzínce napravili (a mrkli, kudy dál).

Počasí nám přálo a cesta na Bezděz byla prostě skvostná. Když jsme přijeli na parkoviště pod hradem, nemuseli jsme se ani moc dlouho bezradně rozhlížet: pořadatel se pro jistotu zeptal, jestli jedeme na sraz, a nasměroval nás na plácek o něco výš, normálně „chráněný“ zákazem vjezdu. Tam nám bylo už bez ptaní jasné, že jsme na místě – tolik MX-5 různých generací, barev a stupňů vytuněnosti jsme ještě ani jeden takhle pohromadě neviděli.

Pokračování příště :)

Žádné komentáře:

Okomentovat