středa 15. září 2010

V tričku v půlce září

...aneb Babí léto s Miatou :)

Minulý víkend jsme se snažili využít „dobré“ počasí, ale tenhle jsme byli překvapení nefalšovaným babím létem. Modré nebe a teplota dosahující až 26 stupňů; nemysleli jsme si, že se letos ještě projedeme v tričkách. Ale stalo se!

Neměli jsme cíl, a ani se nám ho nechtělo vymýšlet, takže jsme vyrazili z Chodova zadem přes Dolní Břežany na Slapy :). Na Zbraslavi jsme si kapánek pobloudili, takže jsme se museli otáčet, ale pak už jsme najeli na správnou trať podél Vltavy. Bylo fakt nádherně a kabrioletů jsme sice moc nepotkali, ale motorkářů bylo na silnicích snad víc než aut. Bodejť, výletní trasa.

Chvilku jsme auto odstavili (vedle tří motorek... :)) za přehradou a šli se pokochat vodním dílem. Jirka vyslovil podnikatelský plán na provozování vodních skluzavek na nevyužitých přehradních spadech – a vzhledem k tomu, že jsme nikde cestou nepotkali důvěryhodnou kavárnu, jeli jsme na jistotu, do jílovského Zlatého korálku. Naše touha po zahrádce byla vyslyšena; jenom trochu zkalena faktem, že zahrádka byla ve stínu, bez obsluhy a obsypaná rojem vos, což těžce nesl hlavně Jirka se svačinovým sachrem. Nakonec se mu ale podařilo sníst celý kus dortu bez vos (jednu s ním omylem přiklopil; už se neobjevila) a na kafe už tolik nešly.

Poslední zastávka byla se čtvrtkou nádrže a slevovým kupónem na Albert pumpě v Průhonicích. Jindy proježděná cesta po okreskách domů byla zpestřená uzavírkou mezi Průhonicemi a Rozkoší, takže jsme museli objížďkou přes Jesenici a už se začala dělat trochu zima. Při naší (troufám si říct, že už opravdu poslední) projížďce v krátkých rukávech jsme ale ani nenastydli, což považuju za úspěch... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat