pondělí 23. srpna 2010

Léto bez Miaty V. Úterý

Předposlední den u moře. Dopoledne jsme řádili jako utržení ze řetězu; z honění ve vodě jsem si pěkně namohla stehenní svaly a když Jirka nedal pokoj s pokusy o zvedání nad hlavu, ztratila jsem jednou rovnováhu, přepadla dopředu místo dozadu a málem ho dekapitovala :). (Přežil.)

Na obědě jsme byli v pizzerii San Marco. Jirka si dával gnocchi a po dvou dnech na salátech mě prakticky umluvil na těstoviny :), zapečené rigattone byly perfektní. Po obědě jsem si konečně dopřála kávovou zmrzlinu a bylo to neuvěřitelné: vážně jako kdyby si člověk dal mražené presso. V kopečku byly kousky kávových bobů a příliv kofeinu byl podobný normálnímu kafi. Jirkova nocciola byla dobrá (Itálie je jediné místo, kde dokážu jíst oříškovou zmrzlinu, v ČR má každá takový příšerný chuťový ocas), ale na tohle neměla :).

Odpoledne jsme si chěli vzít matraci a nějaké plážové hračky, ale nakonec jsme na to zapomněli. Škoda, protože v moři byl asi po nějaké vzdálené bouřce bordel – spousta řas, trávy, taky medúzy, voda smrděla rybinou, zkrátka nějak jsme to snesli dvakrát a už tam znova nešli.

Večer jsme po dlouhém bloumání korzem skončili nakonec zase v baru Astra, tentokrát na kalamárech a tuňákovém salátu s fazolemi, oboje vynikající, obojího bylo tak akorát. Prostředí super, nebýt obsluha taková podivná, pasovala bych to za nejlepší restauraci v Bibione. Jídelní orgie jsme završili stracciatelou a vyrazili za nákupy: Jirka si koupil pásek a v hypersuper jsme se zásobili na zítřejší výlet croissanty, jablíčky a vodou. Pro jistotu jsme okoukli místo nástupu a recepčního se zeptali, jestli se před sedmou dostaneme ven. A šli se uspat lambruscem a pečenými pizzovými čtverečky ;).

Žádné komentáře:

Okomentovat